Tässähän olisi voinut melkein järjestää jo arvonnan että "arvaappas mikä leipomus?" :DD  Liivatelehetkin jouduin kaksi kertaa tehdä + rikkoo kananmunat.. :S Pellille kun aloin puristaa pussista niin tuollain ne levähti. Eikä kyllä ollut yhtään sen näköisiä kuin muissa blogeissa olen nähnyt. No mutta eikös se sanontakin mene näin jotenkin että ei sillä ulkonäöllä ole väliä vaan se maku! :)

1257012328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ne ovat sitten kun pari tuntia annoin pellillä tuon "levyn" lötkötellä. Oli kyllä todella hyviä.. Elikkä teen toistekkin, toivottavasti onnistuu paremmin silloin.

1257012347_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä tulee ohje:

200g    sokeria
2 rkl glukoosia jauheena
½ dl    vettä
7 kpl   liivatetta
100g valkuaisia (n.3kpl)
1 rkl vaniljasokeria
(3-4 tippaa elintarvikeväriä)
tomusokeria ja maissitärkkelystä (maizena) pintojen jauhottamiseen (laitoin 1 dl)

 

  • Mittaa sokeri, glukoosi  ja vesi kattilaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset ja laita kulhoon
  • Sekoita puolet tomusokeria ja puolet maizenaa keskenään ja siivilöi kerros pellille leivinpaperin päälle tai vuokaan
  • Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi keskilämmöllä. Kun liemi on 100 asteista, ala vatkata valkuaisia ja vaniljasokeria kovaksi vaahdoksi.
  • Purserra liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne esim. mikrossa juoksevaksi. Lisää elintarvikeväri liivateseokseen.
  • Kun sokeriliemi on 127 asteista kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää liivateseos. Vatkaa kunnes seos sakenee, muuttuu kiiltäväksi ja jäähtyy hiukan.
  • Laita pursotinpussiin pyöreä, sileäreunainen tylla ja laita vaahtokarkkiseos pussiin. Pursota paksuja tankoja jauhotetulle pellille/vuoalle ja anna jäähtyä pari tuntia huoneenlämmössä.
  • Leikkaa tangot karkeiksi, jauhota tomusokeri-maizena seoksessa (harjaa ylimääräiset jauhot pois) ja säilytä suljetussa astiassa huoneenlämmössä.